Företagsflaggor

Ett bra sätt att marknadsföra och göra sitt företag synligt är att använda sig av företagsflaggor och vimplar. Flaggorna gör företaget synligt på till exempel event, utanför kontoret eller hos en återförsäljare. Logotypen på flaggorna kan företaget själva ta fram eller be flaggtillverkarna om hjälp. Flaggorna håller 6-12 månader beroende på vindslitage.

Screenflaggor
Screenflaggor är tryckta med screenteknik och blir oftast lite billigare i pris vid köp av många. De passar företag som har flaggor i lite större kvantiteter. Loggan trycks på 160 g vävd polyester. Fördelen med screentryck är att mer exakta färgnyanser kan användas. Trycket passar dock inte till tonade loggor då rasterpunkterna är något för stora.

Digitala flaggor
Digitala flaggor trycks med fototeknik och kunden behöver inte tänka på antalet färger som används, till skillnad från screentryck. Flaggorna trycks på 130 g stickad flaggpolyester. Det digitala trycket möjliggör att vilket motiv som helst kan tryckas, så även toningar. Dock kan guld- och silverfärger vara svåra att få fram.